Blog

Stipte overgenomen door Fiber: Wat gaat er veranderen?

21 januari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Fiber heeft concurrent Stipte (voorheen Scarlet Nederland) overgenomen. Door de overname wil het internetbedrijf sterker kunnen concurreren met andere alles in 1 breedbandaanbieders zoals KPN en Ziggo. Het merk Stipte zal niet verdwijnen, het is de bedoeling dat beide merken blijven bestaan. Voor klanten verandert er daarom vooralsnog niets. Het is niet bekend voor welk bedrag Stipte overgenomen is door Fiber.

Fiber NL

Drie jaar geleden werd Fiber NL opgezet door Martijn van Scherpenzeel. Hij richtte eerder het energiebedrijf Oxxio op. Het internetbedrijf biedt haar diensten aan via het best beschikbare netwerk: via bijna alle Nederlandse glasvezelnetwerken of wanneer via glasvezel ergens niet mogelijk is, via het VDSL-netwerk. Fiber Nederland probeert zich te onderscheiden door o.a. breedband internet aan te bieden tegen scherpe tarieven. Tevens promoot ze haar diensten als dat deze het leven van gebruikers makkelijker en leuker maken. Fiber biedt ook unieke diensten aan zoals stroomcontracten en alarmdiensten (FiberAlarm).

Producten
Alles-in-1 pakketten
Glasvezel internet
Interactieve televisie
Goedkoop bellen (vaste lijn)
Energie
Fiber SmartAlarm

Stipte

De voorganger van Stipte was Scarlet Nederland en werd opgericht in 1992. Na vier jaar werd Scarlet overgenomen door Belgacom. Twee jaar geleden werd de Nederlandse tak verzelfstandigd via een managementbuy-out. Hierna werd de naam veranderd in Stipte.

Producten
Alles-in-1 pakketten
Glasvezel internet
Interactieve televisie
Goedkoop bellen (vaste lijn)
Mobiel bellen

Zoals u kunt zien komen de producten van beide internetbedrijven vrijwel helemaal overeen. Daarbij komt dat de diensten van zowel Fiber NL als Stipte worden aangeboden via de KPN-netwerken. De unieke diensten Energie en Fiber SmartAlarm zullen ook aangeboden gaan worden aan klanten van Stipte. Of mobiel bellen van Stipte nu ook aangeboden zal worden aan Fiber klanten is (nog) niet bekend.

FiberAlarm

FiberAlarm laat de gebruiker weten wat er in huis gebeurt, ongeacht waar men is. FiberAlarm beschermt tegen inbraak, brand en koolmonoxide en kan worden bediend vanaf een smartphone of tablet. Indien de eigenaar van het systeem op vakantie is, kan het systeem on demand doorgeschakeld worden naar de gecertificeerde meldkamer. Hoe de alarmdienst FiberAlarm bij Stipte zal gaan heten is afwachten, misschien ‘StipteAlarm’?

Energie

Fiber biedt naast internet, bellen, TV en FiberAlarm ook energie aanbiedingen aan. Er kan gekozen worden uit 3 geselecteerde energiedeals: Gas + groene stroom van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM), Budget Energie en E.ON. Een energie aanbieding (Meterkast Matser) kan mee besteld worden met een All-in-One pakket van Fiber NL.

Toch onrust bij klanten na bekendmaking overname?

De overname van Stipte door Fiber vond enkele weken geleden al plaats, maar Fiber NL koos er bewust voor om het nieuws nu pas naar buiten te brengen. Hoogstwaarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat zodoende onrust bij klanten wordt voorkomen. Zodra een dergelijke overname bekend wordt gemaakt komt er vrijwel altijd direct een stortvloed aan vragen van klanten op gang. Dat was o.a. tijdens de overname van UPC door Ziggo het geval. Klanten willen al snel weten waar ze aan toe zijn en weten of er wijzigingen zijn m.b.t. abonnementen, prijzen of klantenservice. Deze onrust lijkt nu alsnog op te komen en er zijn klanten van zowel Fiber als Stipte die via o.a. forums en social media laten weten teleurgesteld te zijn dat Fiber nu pas de overname bekend heeft maakt en dit enigszins onverwacht komt.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op