Blog

Sneller internet via de kabel

17 maart 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Sneller internet via de kabel lijkt misschien een utopie, maar er lijkt verandering in te komen. En dat is goed nieuws voor de vele internetters in Nederland die internet via de kabel hebben.

Eigenlijk was het een langzame variant. Veel langzamer, althans niet met dezelfde snelheden mogelijk als via glasvezel. En toch waren nu juist die snelheden ook gewenst door diegenen die internet via de kabel hebben. Maar ja, je laat niet zomaar even een glasvezel verbinding bij je thuis aanleggen.

Daar gaat echter verandering in komen.

Eerder liet Ziggo als weten dat het bedrijf de nieuwe techniek DOCSIS 3.1 gaat gebruiken in de loop van dit jaar. Daarmee kunnen via de kabel dezelfde internetsnelheden worden bereikt als bij glasvezel.

Het kleine kabelbedrijf Kabelnoord gaat echter een stuk sneller. Deze provider heeft nu als snelheidswijzigingen doorgevoerd.

Het bedrijf kan via de kabel internetsnelheden tot 150 Mbps voor downloads, en 6 Mbps voor uploads aanbieden. Dat is wellicht nog steeds een stuk lager als mogelijk is bij glasvezel, en veel lager als de snelheden die Ziggo zegt te gaan aanbieden, maar het komt al aardig in de richting.

Kabelnoord weet overigens wat snel internet wil zeggen, want het bedrijf biedt ook internet via glasvezel aan. Bij deze abonnementsvorm kan gekozen worden voor abonnementsvormen tot maar liefst 500 Mbps download.

En dat zijn snelheden die echt geen grenzen meer leggen aan het internetten. Of moeten we liever zeggen aan het streamen en online gamen. Want dat doet natuurlijk bijna iedereen die over een razendsnelle verbinding beschikt.

150 Mbps komt wat benodigde snelheden al aardig in de richting. De snelheden die Ziggo, nogmaals het bedrijf gaat daar in de loop van dit jaar de markt mee op, liggen nagenoeg op de snelheden die ook met glasvezel bereikt kunnen worden.

En andere providers zullen ongetwijfeld met soortgelijke aanbiedingen komen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op