Blog

Smartphone met DAB+

24 februari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

LG, fabrikant van onder andere smartphones, had het verleden jaar al bekend gemaakt dat deze ontwikkeling zou komen, maar nu lijkt het eindelijk daadwerkelijk te gebeuren.

Een smartphone met geïntegreerde DAB+ ontvanger.

De nieuwe smartphone, het is nog niet bekend of LG het apparaat heeft gemaakt of welk A-merk de smartphone heeft laten maken, zal worden voorgesteld op de Radiodays Europa dat gehouden wordt van 13 tot en met 15 maart in Parijs.

De nieuwe smartphone, die een adviesverkoopprijs zal hebben van 299 Euro, komt in alle landen van Europa op de markt, en biedt DAB+ ontvangstmogelijkheden.

Wat is DAB+?

Eigenlijk is DAB+ de nieuwe manier om radio uit te zenden, maar dan niet zoals FM of AM via een analoge weg, maar via de nieuwe digitale standaard. Een erg zuivere klank dus.

Via DAB+ zijn dan ook de meeste radiozenders via de ether te ontvangen, en dat er nu dus een smartphone op de markt gaat komen die ook deze ontvangst mogelijk maakt, is natuurlijk goed nieuws.

Daarmee wordt de luisterkwaliteit stukken verbeterd, en de verwachting is dan ook dat ook de andere merken over niet al te lange tijd zullen volgen, en het ook mogelijk maken om digitale radio via DAB+ te kunnen ontvangen.

Niet langer alleen van streaming diensten afhankelijk, maar ook normaal naar de radiozenders kunnen luisteren in heel Nederland.

DAB+ is namelijk nagenoeg overal erg goed te ontvangen.

Mocht je je overigens afvragen of je op deze manier ook TV zou kunnen ontvangen, nee DAB+ is alleen voor de radio. DVB-T is echter de standaard voor digitale televisie ontvangen via de ether, en de verwachting is dat ook dat dit wel eens standaard zou kunnen worden op de smartphone.

Overigens, de meeste providers bieden nu al mogelijkheden om via smartphone tv te kunnen kijken, en sommigen ook mogelijkheden om naar de radio te kunnen luisteren.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op