Blog

Sky wil IPTV-aanbieder worden

27 januari 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Sky wil IPTV-aanbieder worden, en dan wel in heel Europa. Het Britse mediabedrijf, dat vooral actief is in landen als Oostenrijk, Duitsland, Italië en natuurlijk Groot Brittannië, wil daardoor meer kijkers en abonnees krijgen buiten de traditioneel sterke landen.

Sky is nu vooral sterk in die landen waar veel abonnees naar de televisie kijken via de satelliet, en wil dus ook gaan uitzenden via internet. Daardoor hoopt het bedrijf ook meer abonnees te krijgen die bijvoorbeeld een kabelaansluiting hebben. Overigens kunnen abonnees nu al via het eigen platform van Sky via internet naar series en films kijken.

Sky verwacht dat vanaf 2018 de nieuwe mogelijkheden beschikbaar worden, en het zenderaanbod ook via internet te kunnen leveren. Overigens denkt het mediabedrijf op die manier zes miljoen nieuwe klanten te kunnen verkrijgen.

Daarbij blijft de grote vraag natuurlijk of dit ook in Nederland nieuwe klanten zal opleveren, mede omdat hier veel kijkers al een goede aanbieder hebben, waar ook vaak via internet gekeken kan worden. Daarbij zijn de uitzendrechten van films en series voor Nederland vaak niet in het bezit van Sky. Daardoor lijkt Nederland een land waar Sky niet zo heel snel vaste voet kan krijgen, en dus dat deze vorm van uitzenden meer in de toch al sterke landen voor het mediabedrijf een aantal extra klanten kan opleveren.

Wel is het feit dat Sky nu al een zeer ruim aanbod heeft, met niet alleen veel nieuwe films, series die direct na uitzending in de VS worden aangeboden, maar ook veel sport live op de televisie.

Natuurlijk begrijpt Sky dat satelliet zo zijn beperking heeft in veel Europese landen, waar je niet zomaar een schotel mag en kan plaatsen, en waar internet dus een uitkomst kan bieden.

In hoeverre de plannen al uitgewerkt worden is overigens nog niet bekend, want het jaar 2018 is natuurlijk nog ver weg.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op