Blog

SKV begint met testen van alternatief glasvezel

26 maart 2015 / Algemeen / Door Anthonie

De SKV, Kabelbedrijf Stichting Kabel Veendam, heeft laten weten dat het begonnen is met het testen van snelle draadloze internetverbindingen. Dit wordt als hét alternatief voor glasvezel in de buitengebieden en bedrijfsterreinen.

Op dit moment worden er met kleine schotelantennes verbinding gemaakt op het glasvezelnetwerk van SKV. De stichting laten weten dat het voorloopt op de ontwikkeling van de plannen van minister Henk Kamp om met ingang van september alle radiofrequenties beschikbaar te stellen voor het ontwikkelen van snel draadloos internet op het platteland. Het plan wat voorgesteld is door de minister moet ervoor zorgen dat vanaf 1 september internetbedrijven een vergunning aan kunnen vragen voor een radiofrequentie voor het leveren van draadloze diensten.

SKV begon al eerder met het onderzoek naar draadloos internet

“Wij zijn een jaar geleden begonnen met onderzoek naar betaalbare betrouwbare snelle alternatieve oplossingen”, aldus algemeen manager Bert Feiken van SKV. Op dit moment wordt er samengewerkt met bedrijven, gemeenten en technische partners in Groningen. Op dit moment is SKV bezig om in de hele gemeente Veendam glasvezel voor particulieren aan te leggen en daar vallen ook de dorpen in de buitengebieden onder. Op dit moment testen ze een draadloze internetverbinding van 30Mbps en wanneer de testen goed uitpakken kunnen ze later het opschroeven naar 100Mbps symmetrisch internet.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op