Blog

SBS9 Bij Ziggo, UPC, Online en Canal digitaal

16 december 2014 / Algemeen / Door Anthonie

Ben je een Ziggo-, UPC-, Online.nl- of CanalDigitaal klant? Dan krijg je vanaf 1 januari de nieuwe zender van SBS Broadcasting in uw basispakket! SBS9 wordt de vierde zender van het bedrijf. Na SBS6, Veronica en Net5 zullen er op SBS9 vooral veel films en series worden uitgezonden. Elke avond zal er om 20.30 uur een film worden uitgezonden en elke avond zal in een andere stijl zijn. Maandag variatie, dinsdag komedie, woensdag actie, donderdag drama, vrijdag familie, zaterdag spanning en zondag romantiek.

De zender zal op de eerste dag in ongeveer zestig procent van alle Nederlandse woningen te zien zijn. SBS Broadcasting verwacht later in het eerste kwartaal ook SBS9 bij andere providers te lanceren. De nieuwe zender zal niet op de voorkeuzeplek, 9, in de zenderlijst, gaan verschijnen. Bij CanalDigitaal zal de zender op 13 komen, bij Ziggo op 28 en bij UPC krijgt de zender nummer 23 in de lijst. SBS Broadcasting verwacht dat de kijkcijfers pas echt zullen stijgen zodra de zender bij alle telecomaanbieders in het basispakket zit.

De zender zal op 1 januari beginnen met een filmmarathon, vanaf 12.00 uur. SBS Broadcasting heeft overeenkomsten gesloten voor het uitzenden van de beste films met onder andere Disney, Warner en Universal. Op de eerste uitzenddag zijn films als ‘Seabiscuit’ en ‘Runaway Bride’ te zien, met als toppunt van de dag, de afsluitingsfilm ‘Hereafter’ met Matt Damon in de hoofdrol. Op de nieuwe zender zullen naast de beste films ook de beste series worden uitgezonden. Bijvoorbeeld de nieuwe serie ‘Blue Bloods’, nieuwe afleveringen van de bestaande serie ‘The Good Wife’ en herhalingen van de Nederlandse dramaserie ‘Danni Lowinski’ zullen te zien zijn.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op