Blog

Prijsverlaging Fox Sports

23 augustusus 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Nadat KPN bekend maakte dat de prijzen voor Fox Sports met meer dan de helft goedkoper worden, lijken er meer providers te zijn die hun prijzen willen gaan verlagen, die allen een nieuw contract hebben afgesloten met Fox Sports.

Wat dus in eerste instantie er uit zag, dat sommige providers helemaal geen Fox Sports meer konden aanbieden aan hun abonnees, blijkt het dus achteraf gezien alleen maar gunstig voor de abonnees die live voetbal willen zien op de televisie.

KPN maakte al eerder bekend, na taaie onderhandelingen, dat de abonnementsprijzen voor respectievelijk Fox Sports Eredivisie en Fox Sports compleet drastisch te verlagen naar € 7,50 c.q. € 15,00. Voor beide abonnementen is dat een verlaging van tien euro per maand.

Meer aanbieders van deze pakketten willen in de komende weken een prijsverlaging bekend gaan maken, waarbij de verwachting veelal is, dat de nieuwe prijzen op of rond het niveau van KPN komen te liggen.

Een aantal providers kan niet met deze prijsverlagingen mee, omdat deze nog een doorlopend contract hebben met Fox Sports hebben, en daaraan vast zitten de prijzen voor de abonnementen die deze providers nu nog aan hun klanten moeten vragen.

Dat wil dus zeggen dat onder andere Ziggo, toch geen kleine provider in Nederland, de oude prijzen moet handhaven. Ziggo lijkt dus de grote verliezer van de ontstane voetbalstrijd te zijn, maar of dat klanten c.q. abonnees gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend.

Denkbaar is dat natuurlijk wel. Want echte voetbalfans kunnen zo op jaarbasis maar liefst 120 euro gaan besparen, door simpel over te stappen naar KPN alles in 1, of één van de andere providers die hun prijs voor Fox Sports wel gaan verlagen.

En met dat bedrag, kun je vandaag de dag natuurlijk ook heel veel andere dingen doen.

Een optie zou natuurlijk voor Ziggo kunnen zijn, om het nog doorlopende contract te proberen open te breken, en zo dezelfde voorwaarden te vragen dan o.a. PKN nu heeft gekregen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op