Blog

Online TV kijken wordt meer

28 oktober 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Eerder maakten we al bekend dat het traditionele televisie kijken sterk aan het verminderen is, nieuwe cijfers laten echter zien dat dit in de komende jaren nog grotere vormen gaat aannemen, en er wordt door sommigen al de vraag gesteld, of het misschien het einde van de traditionele televisie zal betekenen.

Niet dat we geen televisie meer kijken, maar vooral de manier waarop we naar televisieprogramma’s kijken, zal volgens de laatste cijfers sterk gaan veranderen.

Steeds meer mensen kijken namelijk niet meer, of veel minder naar de televisie. Veel providers van bijvoorbeeld alles in 1 pakketten bieden immers ook de mogelijkheid aan om via tablet, mobiele telefoon, laptop of PC naar de televisiekanalen te kijken. Dit, samen met kijken naar online streamingdiensten als o.a. Youtube, Videoland, Netflix en Amazon Prime, zal de komende jaren bijzonder sterk toenemen.

Men verwacht dat het online naar de televisie kijken de komende 10 jaar drie keer zoveel zal gaan worden.

Op zich natuurlijk logisch, want er is online vaak veel meer te zien dan op de gewone televisie, en uit je luie stoel heb je overal even gemakkelijk toegang tot leuke content.

Bij de televisie beperkt zich dat vaak tot bepaalde televisiezenders.

Dit traditionele televisie kijken neemt per jaar ongeveer met 10% af. Al met al zou dat wel eens kunnen betekenen dat televisie kijken straks alleen nog maar door een kleine minderheid wordt gedaan.

Op dit moment kijkt al minder dan 70% op de traditionele manier naar de televisie.

De kans is natuurlijk erg klein dat traditioneel televisie kijken helemaal zal verdwijnen, maar deze cijfers zullen vooral bij producenten van prachtige en vooral grote televisies toch wel ingeslagen zijn als een bom.

Blijkbaar komt de tijd er aan, dat niet veel mensen meer echt gebruik gaan maken van een televisie. De verkoopcijfers zullen dan ook zonder twijfel gaan dalen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op