Blog

NPO krijgt eigen video on demand-platform

20 januari 2017 / Algemeen / Door Anthonie

De NPO krijgt in mei van dit jaar een eigen video on demand-platform, en wil haar online activiteiten dus behoorlijk gaan uitbreiden. Het nieuwe platform voor video on demand wordt daar een onderdeel van.

Dat maakte de directeur van de NPO, de Nederlandse Publieke Omroep, eerder deze week bekend. Het nieuwe platform wordt daarbij in drie varianten aangeboden, en daarvan zijn de eerste twee varianten geheel gratis. Dan is er wel reclame te zien, maar wie vaker naar de Nederlandse televisie kijkt, zal dat ondertussen wel aan gewend zijn.

Bovendien biedt één van de gratis varianten de mogelijkheid om anoniem en zonder inloggen te kijken naar de content. Wil je toch inloggen dan kan de NPO via het platform ook persoonlijke aanbevelingen voor content geven.

De derde variant is een betaalde variant. Hiermee kan de abonnee kiezen uit meer content dat dan ook nog eens in een betere beeldkwaliteit wordt aangeboden. Bij de betaalde variant zul je bovendien geen reclame hoeven te bekijken, wat voor veel mensen toch wel een voordeel zal zijn.

De betaalde variant heeft nog een voordeel. Hier kun je namelijk sommige content al kijken voordat dit lineair werd uitgezonden. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je een volgende aflevering kunt bekijken.

Dit nieuwe platform zal overigens geheel losstaan van NLziet, de video on demand aanbieder waarin de NPO samenwerkt met RTL en SBS Broadcasting, maar zal wel veel gelijkenis hebben met Netflix, alhoewel de series en films natuurlijk grotendeels geheel anders zullen zijn.

Of de Nederlandse consument hierop zit te wachten valt natuurlijk nog even te bezien, en zal ook grotendeels afhangen van datgene dat we met ons allen kunnen gaan bekijken.

Maar we zullen met ons allen vast wel eerste de gratis varianten gaan uitproberen. Of veel mensen de betaalde variant zullen gaan nemen? Dat blijft natuurlijk koffiedik kijken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op