Blog

Nieuwe Zender

04 april 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Dat wordt vast lachen, of niet? In Nederland en België komt over niet al te lange tijd een nieuwe zender van Viacom International Media Networks, Komedie Kanaal.

De filosofie achter het nieuwe Nederlandse kanaal is dat kijkers het hardste moeten lachen om komedie als dit in de eigen taal wordt uitgezonden, waarbij het format is afgekeken van de diverse Duitstalige zenders, zoals onder andere Comedy Channel.

De nieuwe zender gaat oude vertrouwde programma’s uitzenden, zoals How i met your Mother, South Park en Modern Family, en dan volledig in het Nederlands nagesynchroniseerd, onder andere door acteur Tygo Gernandt. Hij wordt één van de belangrijkste stemmen, en gaat bijvoorbeeld de stem vormen van Eric Cartman in South Park.

De eigenaren van de zender geloven naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek dat nasynchroniseren beter is, en dat juist daardoor veel Nederlanders harder zullen moet lachen om de grappen en grollen uit de diverse programma’s.

Overigens blijkt uit een Nederlands – Belgisch onderzoek dat meer dan de helft van de kijkers inderdaad de voorkeur heeft voor dit soort programma’s die in het Nederlands zijn nagesynchroniseerd.

Nederlands, terwijl je het Engels al gezien hebt?

Misschien moet je je toch afvragen of dit wel het geval is. De meeste programma’s hebben de meeste mensen immers al op één van de andere kanalen gezien, in het Engels met ondertiteling.

Natuurlijk is er een bepaalde groep die het Engels niet machtig is, en dus alles liever in het Nederland wil volgen, maar de grootste groep kijkers is het Engels wel machtig, en zal echt geen jaren wachten voordat dergelijke leuke en lachwekkende programma’s op Komedie Kanaal te zien zal zijn.

De verwachting is bovendien dat de zender, net als Comedy Channel in het Duits in o.a. Duitsland en Oostenrijk, slechts een beperkt publiek zal trekken, en dus niet echt hoge kijkcijfers zal krijgen.

De toekomst zal het uitwijzen, en meer keuze op de TV is natuurlijk altijd wel ergens goed voor.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op