Blog

Nieuwe Horizon Mediabox gepresenteerd

10 maart 2015 / Algemeen / Door Anthonie

UPC heeft onlangs de nieuwe Horizon Extra Mediabox uitgebracht en het is een reactie op KPN’s variant de CloudPVR. Zowel bij KPN als bij andere interactieve tv aanbieders is de mogelijkheid er al om via CloudPVR tv-programma’s op te nemen. Zo kun je zelfs de programma’s op verschillende decoders bekijken, indien deze uiteraard bij het tv-abonnement zitten.

Ook bij het gebruik van de Horizon Extra Mediabox van UPC kun je tv-programma’s op de ene decoder opnemen en op verschillende decoders bekijken. Daarnaast kun je nu op deze mediaboxen ook video on demand diensten bekijken via een ander scherm.

In de cloud tv-programma’s opnemen

Bij KPN en andere aanbieders is het mogelijk om via CloudPVR tv-programma’s op het netwerk van KPN opgenomen te worden. Op dit moment hebben vrijwel alle decoders een harde schijf.

Echter worden de programma’s nu in de Cloud opgenomen, waardoor je alleen de programma’s terug kunt vinden als je een werkende internetverbinding hebt. Het grote voordeel is wel dat je de opgenomen programma’s ook terug kunt kijken op mobiele apparaten zoals de smartphone en tablet.

UPC maakt nog geen gebruik van een soortgelijke dienst zoals CloudPVR. Het concept achter de Horizon Extra Mediabox zal later ook bij Ziggo beschikbaar zijn. Zowel UPC als Ziggo zijn eigendom van moederbedrijf Liberty Global en zullen volgende maand onder de merknaam Ziggo verder gaan.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op