Blog

Netflix series kijken zonder verbinding

02 december 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Netflix films en series kijken zonder verbinding te hoeven hebben met het internet, is de nieuwe mogelijkheid die deze aanbieder aan haar abonnees gaat aanbieden. En dat is natuurlijk een grote verandering, die nog meer mensen zal doen besluiten om een abonnement op de streamingdienst te nemen.

In het verleden was het zo dat iedereen die een abonnement op Netflix had, ook daadwerkelijk een werkende internetverbinding moest hebben. Je logde in, ging naar de betreffende films of de serie, klikte, en de film of aflevering streamde op het beeldscherm.

Nu gaat dat dus, tenminste al je daar gebruik van wilt maken, veranderen. Netflix gaat klanten daarbij de mogelijkheid bieden om films en afleveringen van series te downloaden. Daar heb je dan overigens nog wel een werkende internetverbinding voor nodig. De betreffende film of de aflevering wordt op de lokale harde schijf opgeslagen, en kan alleen via het medium waarop de download heeft plaatsgevonden bekeen worden. Soms kun je dit medium wel ergens anders op TV of monitor aansluiten.

Dat hoeft op dat moment niet meer via het medium waar je het mee gedownload hebt, maar kan in principe op alle media waar je wilt kijken.

Veel Nederlanders doen dat natuurlijk al. Films en series worden ergens op het internet gedownload, opgeslagen op de harde schijf, en kunnen op ieder moment bekeken worden.

Het grote verschil met de methode die Netflix nu gaat aanbieden, en dat is niet geheel onbelangrijk, is dat er via Netflix sprake is van legaal downloaden. Wat er tot nu toe vaak werd gebruikt waarden veelal illegale manieren om een film of serie te downloaden.

Natuurlijk is de methode van Netflix legaal en dus toegestaan, terwijl de meeste andere methoden niet zijn toegestaan. Deze illegale manieren om te downloaden kunnen zelfs een boete van vele duizenden Euro’s op leveren.

Ook Videoland, een andere streamingdienst uit Nederland, maakt dit al mogelijk voor haar klanten, en ook de in Nederland nog nieuwe dienst, Amazon Prime, biedt deze mogelijkheid al.

Netflix gebruikt overigens wel een DRM-beveiliging, zodat films en series niet verder gedistribueerd kunnen worden.

Overigens zullen niet alle films en series bij Netflix op deze manier te downloaden en te bekijken zijn. Het bedrijf maakte al bekend dat dit wel het geval zal zijn bij het laatste seizoen van Games of Thrones.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op