Blog

NBC Universal ziet mogelijkheden in Snapchat

18 augustusus 2016 / Algemeen / Door Anthonie

NBCUniversal is een Amerikaans bedrijf, dat van plan is om speciale series te gaan maken voor de mobiele smartphone dienst Snapchat.

Een paar maanden geleden besloot NBCUniversal om niet meer door te gaan met de verspreiding van de zenders 13TH Street en Syfy in sommige Europese landen, waaronder ons eigen land. Vanaf 1 juli kunnen we deze zenders bij sommige providers niet meer ontvangen, één van deze providers dat is Ziggo.

Dit is natuurlijk een drama voor de echte fans van deze tv zenders, sommige mensen keken hier dagelijks een favoriete series. De hele dag hadden ze hard gewerkt, éénmaal thuis wil men dan gewoon even ontspannen. Dit zullen ze nu helaas op een andere manier doen. Gelukkig zijn er diensten zoals Netflix en Videoland om de pijn wat te verzachten.

Snapchat & NBCUniversal

Doordat veel mensen nu de programma’s van NBCUniversal missen, moet het Amerikaanse bedrijf eigenlijk wel op zoek naar een nieuwe bron om deze onder de mensen te brengen. Snapchat is hiervoor een zeer goede kandidaat. Beide bedrijven, Snapchat en NBCUniversal hebben al uitgesproken dat ze samen een adverteerderssamenwerking hebben.

Dit betekend dus eigenlijk dat NBCUniversal speciale en exclusieve content gaat maken en uitzenden via de diensten van Snapchat. Voor Snapchat is dit natuurlijk een gouden kans die ze niet kunnen laten liggen.

Snapchat is de laatste tijd razend populair geworden, vooral onder jongeren. Maar ook steeds meer ouderen maken gebruik van Snapchat. Deze app voor de mobiele telefoon kun je gebruiken voor het maken van foto’s, en dan voornamelijk selfies. Deze selfies kun je dan delen op een soort van pagina. Snapchat valt dus onder de social media net als Facebook en Twitter, maar ook Google plus hoort hierbij.

We zullen zien dat beide bedrijven er van gaan maken, dat is altijd weer een verrassing om te zien en horen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op