Blog

Minder klanten kopen meer

18 februari 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Volgens Liberty Global heeft Ziggo, het dochterbedrijf, aardig goed gepresteerd in het laatste kwartaal van 2016. Maar er is wel sprake van een verlies aan klanten, en dat is vanzelfsprekend minder goed nieuws voor het bedrijf.

Het aantal klanten van Ziggo daalde in het laatste kwartaal van 2016 met 24.000. Toch blijft het klantenbestand van de kabelprovider met 3,98 miljoen zeer omvangrijk. In geheel 2016 daalde het aantal klanten van Ziggo met net geen 113.000.

Toch wist de provider een groei te noteren van ruim 50.000 abonnementen, hetgeen de hoogste stijging in vijf jaar tijd is.

Deze groei aan aantal abonnementen is vooral te danken aan de verkoop van meer internet abonnementen, en abonnementen voor vaste telefoon. Met respectievelijk 51.100 en 12.200.

Door de verkoop van meerdere abonnementen aan dezelfde klanten is deze groei vooral te zien. Ruim 63% van de klanten van Ziggo neemt meerdere abonnementen of gecombineerde abonnementen af, en dat is dus het geval bij ruim 2,5 miljoen klanten.

Ook het aantal One Play TV Only-abonnementen nam fors toe.

Ook het aantal digitaal kijkende klanten nam bij Ziggo toch wel behoorlijk toe, daar tegenover staat wel een daling van het aantal klanten dat nog analoog kijkt. Maar eigenlijk is dat als logisch te bezien.

Voor bedrijven als Ziggo, en dus ook voor andere providers, en niet zo zeer het aantal klanten belangrijk, maar het aantal abonnementen dat verkocht wordt. En dat zit dus bij Ziggo wel snor!

Dat kan vooral gezien worden aan het bedrag dat een gemiddelde klant van het kabelbedrijf per maand uitgeeft, hetgeen ook licht steeg. De gemiddelde klant geeft namelijk Ä46,18 per maand uit aan abonnementen. En dat is Ä1,21 meer dan de gemiddelde klant eind 2015 per maand uitgaaf.

Met een dergelijk groot aantal klanten lijkt dat weinig per klant, maar over alle klanten gezien zijn dat indrukwekkende resultaten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op