Blog

Meer Ultra HD

31 maart 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Heb jij al een Ultra HD TV? OF ben je er nog niet eens aan toe gekomen om een ouderwetse HD televisie te kopen?

De oude televisie geeft vanzelfsprekend nog een goed beeld, zolang je tenminste nog geen HD kanalen ter beschikking hebt. Want dat zou enerzijds een beetje zonde van het geld zijn, en anderzijds natuurlijk ook nog eens compleet overbodig zijn.

Nu komt er natuurlijk een grote sportzomer aan met de Europese Kampioenschappen voetbal, ondanks dat die kleutertjes van het Nederlands Elftal zich natuurlijk niet hebben weten te plaatsen, wel een toernooi dat een echte voetballiefhebber gewoon kijkt, en de Olympische Spelen. Daar doen overigens wel veel Nederlandse sporters aan mee.

Daarnaast zijn er nog allerlei grote wedstrijden die traditioneel iedere zomer te bekijken zijn.

Voor veel mensen is dat de tijd om een nieuwe televisie te kopen. Dat wil dus zeggen dat veel oude televisies de komende zomer gegarandeerd zullen worden ingeruild voor een HD televisie. Prachtig dus, eindelijk volop de HD kanalen gebruiken, en echt genieten van een goed beeld.

Sport op Ultra HD

Sommige televisiekijkers kunnen echter al beschikken over de allernieuwste televisietrend, namelijk Ultra HD. Dat is HD met nog veel meer pixels, en dus een nog veel scherper beeld. De standaard van volgend jaar wordt wel gezegd.

Nu zijn er nog geen kanalen die al in deze nieuwe standaard uitzenden, maar de kans is vrij groot dat dat redelijk snel gaat veranderen, want de Formule 1, met onze nationale trots Max Verstappen, en de Europese Kampioenschappen voetbal van komende zomer zullen al gedeeltelijk ter beschikking gesteld worden in Ultra HD.

Alhoewel natuurlijk niet in Nederland.

Het EK in Ultra HD kunnen de Italianen gaan bekijken via TivùSat, dat alleen Italianen kunnen bekijken die kijk en luistergeld betalen. Daarvan wonen er een aantal in Nederland, waar je wellicht naar dit evenement mag komen kijken bij hun thuis in Ultra HD.

De Formule 1 in Ultra HD is in Groot-Brittannië te volgen via een speciaal kanaal van Sky.

Hoewel het dus nog niet in Nederland echt te zien zal zijn, is dit misschien toch een reden om geen nieuwe HD TV te kopen, maar om meteen de stap te maken naar een Ultra HD TV.

Na deze eerste tekenen zal het vast niet lang duren voordat ook in Nederland televisie beschikbaar komt in deze nieuwe HD standaard.

En dan, dat beloven we alvast, zul je optimaal gaan genieten in een scherpte die niet te omschrijven is.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op