Blog

Meer internettelevisie

03 februari 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Diverse marktonderzoekers wijzen op het stijgen van het aantal televisies in de huiskamers, die geschikt zijn om daarmee ook internettoegang te verkrijgen. Althans uit de diverse onderzoeken blijkt dat dit aantal in 2016 toch wel sterk is gestegen.

Natuurlijk zijn niet alle televisies geschikt om mee te internetten, of via het internet ook te kunnen kijken naar bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime, maar het aantal consumenten die een dergelijke televisie heeft, of een wat oudere televisie die geschikt gemaakt is, blijkt dus te stijgen.

Inmiddels heeft tweederde van de Nederlandse huishoudens een televisie die geschikt is, of heeft een apparaat gekoppeld dat de televisie geschikt maakt, en heeft dus direct toegang via de televisie tot het internet. Veelal zijn dat zogenoemde settopboxen van providers, die daardoor internettoegang mogelijk maken.

Met een dergelijke settopbox kun je ook de videocontent van Videoland, Amazon Prime, NL Ziet of Netflix bekijken via het internet.

Bijna veertig procent van alle Nederlandse huishoudens beschikt over deze mogelijkheid, en kijkt ook daadwerkelijk naar de videocontent van deze aanbieders, via deze aanbieders.

Dat blijkt dus toch wel een grote groei te zijn vergeleken met slechts enkele jaren geleden.

Ook het aantal huishoudens dan via de televisie direct toegang tot internet heeft, steeg de afgelopen vijf jaar sterk, van zo’n dertig procent in 2011, tot maar liefst 66 procent in 2016.

Overigens blijkt dat vooral huishoudens met kinderen van deze mogelijkheden gebruik maken, en dat huishoudens zonder kinderen dat veel minder doen.

Daarnaast blijkt natuurlijk ook dat de groei explosief geweest is, maar dat de toename de komende jaren sterk zal verminderen. Niet iedereen zal uiteindelijk dergelijke faciliteiten willen, en het huidige aantal huishoudens lijkt dan ook bijna op het maximum te zitten.

Wel zal het aantal huishoudens toe gaan nemen die meerdere aanbieders als Netflix, NL Ziet, Videoland of Amazone Prime in huis zal halen. Een modern gezin mag immers niets meer missen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op