Blog

Live TV via Smartphone

03 december 2015 / Algemeen / Door Anthonie

Live TV op Smartphone, is de nieuwe trend aan het worden. En dan met name het programma zoals dat op de verschillende televisiekanalen live wordt uitgezonden.

Naast tv kijken op laptop of tablet, worden steeds vaker moderne smartphones zoals de iPhone gebruikt (zie Apple of Samsung) om naar live televisie te kijken. En dat ondanks dat het scherm van een smartphone eigenlijk niet veel groter is dan de oude kleine LCD TV’s. Waarmee aan het einde van de vorige eeuw nog live TV werd gekeken, maar wat eigenlijk als te klein werd bestempeld.

Daar kan je dan ook aan zien, dat de televisiemarkt nog verder aan het veranderen is.

De mobiele telefoon wordt dus steeds vaker gebruikt om TV te kijken, waarbij ook steeds vaker naar live televisie wordt gekeken. Daarvoor is vanzelfsprekend een snelle internetverbinding nodig, vooral bij live TV. In plaats van bijvoorbeeld uitzending gemist.

Door de intrede van 4G, de snelle verbinding voor mobiele telefoons, wordt ongestoord televisie kijken via de mobiele telefoon pas mogelijk gemaakt. Tenzij je thuis natuurlijk een glasvezelverbinding hebt, en je via WLAN met de Smartphone naar televisiebeelden kunt kijken, wat minstens net zo snel is.

Ook wordt de mobiele telefoon steeds vaker gebruikt als een soort afstandsbediening voor de televisie of de mediabox. Waarbij de Smartphone dus interactief wordt gebruikt.

tv via smartphone

Live via Smartphone

Overigens is het ook zo, dat steeds minder mensen naar het televisieprogramma’s kijken. Omdat men liever zelf wil bepalen wanneer bepaalde uitzendingen worden gekeken. En dat is met moderne abonnementen steeds beter mogelijk.

Een goede provider biedt immers de mogelijkheid om bepaalde films en dergelijke op een ander moment te bekijken. Terijl er ook aanbieders als Netflix en Amazon Prime zijn, die complete seizoenen van bepaalde series klaarzetten. Ggebruikers kunnen die afleveringen op ieder willekeurig moment kunnen kijken.

Met andere woorden, het TV kijken veranderd behoorlijk de laatste tijd.

De verwachting is, dat de Smartphone steeds vaker voor het kijken naar de televisie zal worden gebruikt. En dan met name de live uitzendingen op de diverse kanalen. Dat providers ook steeds meer mogelijkheden zullen bieden. Maar dat aan de andere kant steeds minder mensen naar de normale televisiekanalen zullen kijken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op