Blog

Langere Reclameblokken

24 mei 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Slecht nieuws voor de gemiddelde TV-kijker, alhoewel dat misschien ook wel weer goede nieuws is voor diegenen die wat vaker de WC moeten opzoeken, of wat vaker wat lekkers of wat te drinken willen halen tijden het kijken naar de televisie.

De Europese Commissie wil het namelijk mogelijk maken dat zenders meer ruimte krijgen om de reclamezendtijd helemaal zelf in te delen.

Dat wil niet direct zeggen dat er meer zendtijd beschikbaar komt voor reclame, maar wel dat de zenders zelf mogen bepalen wanneer en hoe de zendtijd voor reclame gebruikt gaat worden. En dan kunnen we natuurlijk allemaal wel raden dat dat voornamelijk tijdens de populaire TV-programma’s zal zijn.

Niet zo zeer vaker, maar wel langere reclameblokken dus.

Want de Europese Commissie wil toestaan dat, tussen 7 uur ’s morgens en 11 uur ’s avonds, 20% van de totale zendtijd gebruikt mag worden voor reclame. En dat begint toch al aardig te lijken op de toestanden in bijvoorbeeld de USA, waar kijkers letterlijk en figuurlijk om de haverklap reclame krijgen voorgeschoteld.

De series zoals die worden uitgezonden, lijken aldaar, een uur te duren, maar vaak zit daar in een uur maar liefst 20 minuten reclame in verwerkt.

Binnen de EU mag de reclametijd in een uur straks al 12 minuten bedragen. Tijd genoeg dus om het toilet op te zoeken, te roken, of om wat te drinken en te eten halen.

Want dat doen we toch allemaal als er weer eens een reclame voorbij komt op de televisie.

Reclame niet opsparen

Gelukkig mogen de zenders de reclametijd niet opsparen, zodat we nu al met zekerheid kunnen zeggen dat er bijvoorbeeld tussen acht en negen uur ’s avonds, maar 12 minuten reclame in mogen zitten. Nou ja maar…..

Het gaan dus echt gezellige tv-avonden worden, waarbij het natuurlijk de vraag blijft of wij met ons allen ook daadwerkelijk al die reclame zullen gaan bekijken, of dat we misschien toch de tijd benutten om snel wat anders te gaan doen, bij het kijken naar onze favoriete series, films, en natuurlijk sportevenementen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op