Blog

KPN verlaagt tarieven voor FOX Sports-kanalen

07 september 2016 / Algemeen / Door Anthonie

FOX Sports en KPN zijn lang in onderhandeling geweest over de tarieven voor de zenders en het aanbod daarvan in de verschillende pakketten van de provider. De beide bedrijven kwamen regelmatig in het nieuws, maar hebben uiteindelijk een akkoord met elkaar weten te sluiten.

KPN voor de voetballiefhebbers

KPN zal zich vooral populair maken bij de liefhebbers van voetbal. KPN biedt FOX Sports tegenwoordig namelijk voor een flink lager tarief aan dan voorheen. FOX Sports Eredivisie 1, 3 en 5 kosten samen nog €7,50 per maand, zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten. Voorheen was dat nog €17,50 per maand, een tarief dat dichter in de buurt zit bij die van andere providers.

KPN heeft aangegeven het live-voetbal kijken voor een zo groot mogelijke groep kijkers aantrekkelijk te willen maken. Alle klanten met een KPN mobiel abonnement kunnen de goals van hun favoriete club al op hun telefoon bekijken en ook op televisie wordt het voetbal op deze manier weer een stukje aantrekkelijker gemaakt.

Ook de kosten voor het complete FOX Sports-pakket gaan omlaag. Klanten die zowel Nederlands als buitenlands voetbal willen kijken betalen daar in het vervolg nog €15 per maand voor. Voorheen was dit €25 per maand, waardoor het in de beide gevallen mogelijk is om €10 per maand te besparen. De bestaande abonnees van FOX bij KPN hoeven overigens niets te doen, KPN zal de abonnementen automatisch om gaan zetten. Het enige tarief dat KPN niet verlaagt is dat voor FOX Sports International. De prijs daarvan blijft €12,50 per maand.

KPN Compleet-klanten kijken gratis naar de Eredivisie

FOX Sports Eredivisie is bovendien één van de keuzes geworden voor de gratis zenderpakketten waar KPN Compleet-klanten gebruik van kunnen maken. Zij hebben de keuze uit een HBO-pakket, een Pluspakket, een Kidspakket of het FOX Sports Eredivisie-pakket. Ook klanten die Interactieve TV en KPN Mobiel afnemen kunnen gratis kijken naar het voetbal uit de Nederlandse Eredivisie. Het is op dit moment niet duidelijk of ook andere providers de kosten omlaag zullen brengen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op