Blog

KPN verkoopt meer gebundelde abonnementen

29 april 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Het alom bekende bedrijf KPN heeft in het eerste kwartaal van 2016 meer abonnementen verkocht, dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het gaat voornamelijk om triple play- en quad play-abonnementen die KPN onder de naam KPN Compleet verkoopt.

KPN kreeg er in het eerste kwartaal van 2016 ruim 36.000 nieuwe klanten bij. Dit zijn vooral klanten die kiezen voor een abonnement met tv, internet en vast bellen. Dit worden ook wel triple play abonnementen of 3 in 1 abonnementen genoemd.

Het aantal triple play abonnees ligt nu rond de 1,67 miljoen. Dit is een gigantisch aantal aangezien de felle concurrentie op de huidige markt.

KPN heeft de mogelijkheid tot het afsluiten van een alles in 1 abonnement. Dit wordt ook wel een quad play abonnement genoemd. Dit soort abonnement bied de mogelijk om vast bellen, tv, internet en een mobiel abonnement in één af te sluiten. In ruil daarvoor geeft KPN bepaalde kortingen of extra’s aan de klant.

Deze extra’s zijn, een verdubbelde mobiele databundel, 5 euro korting per maand op een mobiel abonnement, onderling gratis bellen, onderling MB’s delen en gratis zenders en films. Deze extra’s krijg je natuurlijk niet allemaal tegelijk. Vaak kun je kiezen uit één extraatje, dit afhankelijk van je afgesloten abonnement.

Kwartaalcijfers KPN

Uit zeer recente kwartaalcijfers van KPN blijkt dat 35 procent van de klanten met een mobiel abonnement van KPN ook een abonnement voor het vaste telefoon abonnement van KPN heeft gekozen. Dit is een derde van alle klanten. Van alle KPN klanten met een abonnement voor de vast telefoon heeft 31 procent ook een mobiel abonnement bij deze provider. Dit is vergeleken met vorig een stijging van 10 procent.

Een nadeel voor klanten van KPN is dat er een prijsstijging is geweest van zo’n 5,3 procent ten opzichte van vorig jaar. In ieder geval staat KPN erom bekend een goede service en klantvriendelijkheid te hebben.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op