Blog

KPN levert 100 Mbps internet op 2 miljoen adressen

22 juli 2015 / Algemeen / Door Anthonie

2 miljoen gezinnen kunnen vandaag de dag genieten van 100 Mbps internet van KPN. KPN biedt deze dienst aan onder haar eigen merk, maar ook via haar dochterondernemingen XS4LL en Telfort. Ook de dienstverlener KPN Wholesale heeft dit indrukwekkende aantal mee mogelijk gemaakt. De super snelle 100 Mbps verbinding wordt geleverd via het koperdraadnetwerk en wordt aangeboden als onderdeel van bijvoorbeeld een alles in 1 pakket, maar ook als losse dienst.

Leverancier voor andere providers

Wie nog niet zo bekend is met KPN Wholesale, deze dienstverlener levert televisie en internet gerelateerde diensten aan verschillende providers. Denk hierbij aan bekende partijen als Online.nl, Vodafone en Tele2. De hogere internetsnelheid die door het bedrijf wordt aangeboden wordt geleverd via de VDSL-techniek. Hoewel deze snelheid reeds tegemoet komt aan de wensen van een bijzonder groot aantal gebruikers wil men niet stil blijven staan. Er liggen dan nu ook reeds plannen op tafel om de snelheid verder op te schroeven naar 200 Mbps waardoor er nog aanzienlijk sneller gesurft zal kunnen worden.

Nog niet overal beschikbaar

Tijdens de bekendmaking van dit nieuws kreeg KPN ook enkele negatieve reacties om de oren. Verschillende gebruikers stelden namelijk dat zij (ondanks het feit dat ze wel degelijk gebruikmaken van een KPN alles in 1 pakket of een los internet abonnement) nog niet de mogelijkheid hebben om een dergelijke snelheid te behalen. KPN benadrukte echter dat men er alles aan doet om deze snelheid aan te bieden aan al hun klanten, maar dat er verspreid over het land nog enkele upgrades van hun netwerk noodzakelijk zijn. Deze zullen op korte termijn worden doorgevoerd, maar wanneer dat precies zal gebeuren is nog niet bekend.

Uitbreiding naar 200 Mbps

De snelheid van 100 Mbps mag dan reeds indrukwekkend zijn, KPN wil er door het toepassen van de zogenaamde pair bonding-techniek zo snel mogelijk werk van maken om de globale snelheid op te schroeven naar 200 Mbps. Het enige nadeel voor de provider hierbij is dat er rekening moet worden gehouden met straatkosten wat een behoorlijke investering met zich meebrengt. Toch zegt er ons iets dat KPN zich hier niet door zal laten tegenhouden!

Koperdraad en glasvezel

Of je er nu voor kiest om gebruik te maken van supersnel internet van KPN in een alles in 1 pakket of gewoon los, je kan steeds een keuze maken tussen koperdraad en glasvezel (indien beschikbaar op je adres). Dit geldt overigens niet alleen voor het internet, maar uiteraard ook voor andere diensten zoals interactieve televisie en telefonie. KPN is tot slot ook eigenaar van de glasvezelnetwerkexploitant Reggefiber. Hoe dan ook, voor gebruikers die graag willen kunnen genieten van een uitstekende snelheid en stabiliteit zal dit nieuwsbericht evenals de verwachting dat de snelheid naar 200 Mbps zal worden opgetrokken ongetwijfeld als muziek in de oren klinken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op