Blog

KPN krijgt geen gelijk bij ACM

10 april 2015 / Algemeen / Door Anthonie

Het Autoriteit Consument & Markt heeft het verzoek van KPN om het kabelnetwerk van Ziggo voor concurrentie open te stellen geweigerd. Echter heeft het ACM wel de voorwaarden voor het gebruik van KPN-netwerken door concurrentie meer versoepeld.

Het ACM heeft laten weten dat de regulering van het kabelnetwerk niet tot meer keuzevrijheid voor de concurrenten en daardoor hoeft Ziggo dus niet haar netwerkruimte aan partijen te verhuren. Dit zou vooral te maken hebben met de technische beperkingen waardoor de andere partijen geen onderscheidende producten kunnen aanbieden. Maar alleen wederverkoop van bestaande diensten is mogelijk.

Minder strenge regels

Het Autoriteit Consument & Markt heeft wel besloten dat de voorwaarden voor KPN versoepeld worden. Dat betekent eigenlijk dat KPN hierdoor de afspraken niet eerst voor het ACM hoeft te leggen als ze van plan zijn met concurrenten via koperdraad en glasvezel netwerktoegang wil maken.

Door deze minder strenge regels zorgt het ervoor dat KPN meer ruimte heeft om te onderhandelen. Echter zullen deze nieuwe regels voor de regulering van de KPN-netwerken wel aan de Europese Commissie voor goedkeuring voorgelegd moeten worden.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op