Blog

Kpn heeft eigen series

23 september 2016 / Algemeen / Door Anthonie

KPN is de laatste tijd nadrukkelijk in het nieuws. Niet alleen doordat het bedrijf een goede afspraak kon maken met Fox Sports, en daardoor een veel goedkoper abonnement kon aanbieden op het live kijken naar Eredivisiewedstrijden, maar ook op andere vlakken.

Nu gaat KPN het overbekende Netflix nadoen, door series zelf te produceren, en alleen beschikbaar te stellen aan haar eigen abonnees.

En daarbij investeert KPN in Nederlandse series.

Een jaar geleden kwam de provider al met het bericht dat er meer exclusieve content zou komen voor klanten van het bedrijf, en dat vooral om trouwe klanten te bedanken.

Het grootste project is de Nederlandstalige serie Brussel, die overigens door een andere grootheid in televisieland gemaakt wordt, Endemol.

Deze serie zal naar verwachting eind dit jaar beschikbaar worden. Overigens is dat niet alles, want KPN heeft ook al de nieuwe serie Dochters aangekondigd, die naar verwachting eind september beschikbaar zal worden voor alle klanten.

De eerste in eigen productie gemaakt serie was overigens Toon, die bijzonder goed ontvangen werd. Niet alleen door de klanten, maar ook door de experts op dit gebied.

Net als Ziggo, met een eigen sportzender, begint KPN nu dus haar klanten te verwennen met content, die niet bij een concurrent te bekijken is.

De vraag is natuurlijk wat al die klanten gaan doen. Op het eerste blijkt dat er toch wel wat klanten bij Ziggo weglopen, omdat KPN nu dus meer dan een toegevoegde waarde gaat hebben.

De verwachting is dan ook, dat er enerzijds meer providers met dit soort eigen series of zenders gaan komen, zoals overigens in het buitenland heel normaal is.

Het blijft nog even de vraag wat je nu moet gaan doen als klant, als meerdere providers eigen producties aan gaan bieden, terwijl je als klant dit eigenlijk allemaal wilt kunnen zien.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op