Blog

Jongeren kijken meer illegaal tv en videocontent

01 mei 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Ongeveer een kwart van alle Europese jongeren kijkt wel eens een illegaal gedownloade film of serie. Ook wordt veel gebruikt gemaakt van streaming kanalen voor het kijken naar films en series, maar ook voor het kijken naar sport zoals voetbal en darten.

Er is een onderzoek geweest onder jongeren van 15 tot 24 jaar. Dit onderzoek gaf aan dat een kwart van alle ondervraagden wel eens naar illegale internetstreams kijkt. Ook wordt er nog veel gedownload via torrent sites.

Eén van de belangrijkste reden voor het kijken illegale internetstreams is dat men niet hoeft te betalen voor de dienst. De ondervraagden gaven ook aan dat het illegale films, series en streams vaak beter te vinden zijn en dat dit ook mee speelt in de reden waarom ze naar de illegale content kijken.

Legale tv en videocontent

Providers en andere content aanbieders kunnen dus een groot deel van deze jongeren naar de legale kant krijgen als ze maar zorgen dat deze jongeren de content makkelijker kunnen vinden. Zo’n 60 procent van de ondervraagde jongeren geeft aan dat ze illegale bronnen links laten liggen als ze een goede, betrouwbare en vooral een betaalbaar legaal alternatief kunnen vinden.

Een goed voorbeeld van een betaalbaar alternatief is Spotify. Bij Spotify betaal je een vast bedrag per maand. Je hebt dan de mogelijkheid om nieuwe en oude nummers en albums onbeperkt te luisteren. Netflix en Videoland bieden een soortgelijke dienst aan op het gebied van films, serie en documentaires, maar vaak kun je juist die ene serie of film niet vinden die je zo graag wou kijken. Nieuwe films of serie zijn vaak wel te bekijken via deze dienst. Ook eigen series en films worden aangeboden door Netflix en Videoland. Maar oude tv series zoals bijvoorbeeld Dragon ball Z zijn niet beschikbaar via deze diensten en worden daarom vaak illegaal gekeken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op