Blog

Internet wordt steeds belangrijker

10 december 2015 / Algemeen / Door Anthonie

Het internet wordt steeds belangrijker. Maar dat zal je waarschijnlijk niet echt verbazen, want je zult het zelf ook regelmatig gebruiken.

Dat zeggen althans verschillende onderzoeken, over zowel het gebruik van internet, en het kijken naar de televisie.

Het kijken naar televisie, wat toch jarenlang een vermaak was voor het hele gezin, is drastisch aan het afnemen. De kijkcijfers schijnen voor veel, vaak wat minder populaire televisieprogramma’s, nogal teleurstellend te zijn. Sommige programma’s verdwijnen immers al na twee afleveringen van de buis. Daarbij zijn er natuurlijk nog steeds televisieprogramma’ die het ene kijkcijferrecord breken na het andere, maar over het algemeen zakken de kijkcijfers.

Let zelf maar eens op… Zijn er de laatste tijd niet een beetje veel herhalingen? Nu is niet helemaal duidelijk of dat komt omdat er minder mensen kijken, en er dus minder nieuwe programma’s gemaakt worden, of dat de kijkcijfers zakken vanwege de vele herhalingen.

Feit is wel, dat we met ons allen hele andere dingen aan het doen zijn. We internetten. En dan ook nog eens met ons allen tegelijkertijd.

Steeds meer internetgebruik

Vooral in de uren dat we in het verleden nog televisie aan het kijken waren, maar ook op andere tijdstippen, zitten we met ons allen massaal op internet, en dan ook nog eens veelal op één van de Social Media, of we zijn aan het gamen. En dat laatste dan ook weer vaak via het internet.

Dat moderne gedrag, is vooral bij jeugd en jongeren, compleet anders dan dat dat een jaar of tien of langer geleden nog was.

Vrienden? Ja, vele honderden. Alleen dan niet meer vrienden waarmee je de hele week optrekt, maar vele honderden op Facebook, of een ander Social Media. Dat is de moderne tijd. En met die vrienden, waarvan sommige jongeren de meeste nog nooit in het echte leven hebben ontmoet, verbrengen we iedere dag, en iedere avond, vele vele uren. We delen er lief en leed mee, en we weten alles van elkaar. Althans dat doen jongeren.

Geheel anders dus dan een aantal jaar terug, waarbij je toen daadwerkelijk bij elkaar op bezoek ging, of buiten op straat rondhing.

Natuurlijk, en misschien is dat wel erg gerustellend, doen niet alle jongeren daaraan mee. Feit is wel dat het aantal jongeren dat verslaafd is aan internet en gamen, of zelfs aan het bekijken van streams via streaming diensten als Youtube, schrikbarend aan het toenemen is binen de meeste landen in Europa.

De laatste cijfers geven aan dat maar liefst 15% van de jeugd en jongeren, niet meer zonder internet kan, en dus verslaafd is. Het dus letterlijk en figuurlijk ieder moment van de dag nodig heeft.

Internet is natuurlijk een gigantische uitvinding, en daar moet je natuurlijk ook gerust gebruik van maken. Maar… Geniet, maar doe het wel met mate.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op