Blog

Het snellere Google Chrome

20 januari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Als je vandaag al achter internet geweest bent op je PC of laptop, en je bent gebruiker van het door Google gratis ter beschikking gestelde browser, dan heb je misschien vandaag al iets gemerkt tijdens het surfen.

Het gaat namelijk sinds vandaag, eigenlijk pas sinds een paar uur, een stuk sneller met Google Chrome, en dat komt doordat de Googlebrowser sinds enkele uren gebruik maakt van een nieuwe manier om de data te verkleinen. En daardoor wordt de inhoud van internetsites kleiner, en dus sneller verstuurd via de internetaansluiting. Gevolg is dat ook in Chrome de site veel sneller zal laden. En dat is voor gebruikers van CHrome natuurlijk ontzettend goed nieuws, vooral omdat deze browser nu niet echt uitblonk in snellheid, en regelmatig steds langzamer werd.

Met de nieuwe manier van compressie, zal dit probleem grotendeels weg zijn. En dat zal absoluut een verbetering zijn.

Vooral mensen die hun smartphone gebruiken om over het internet surfen, zullen die snelheid gaan merken. Immers, de browsers op smartphones werken ietwat anders en zijn minder uitgebreid dan de browsers op PC of laptop. De Chromeversies voor smartphones zijn overigens nog niet geupdate, en het is dus nog even wachten voordat dit snelheidsvoordeel ook voor mobiele gebruikers merkbaar is.

Google Chrome of Internet Explorer

Een andere aanbieders van een veel gebruikte browser, Microsoft heeft daarentegen juiste besloten om oudere versies niet langer te gaan ondersteunen. Alleen IE 11 en het nieuwe Edge, dat onder andere bij Windows 10 geleverd wordt, zullen nog worden onderhouden.

Gebruikers van oudere versies doen er dus goed aan om hun versie van Internet Explorer spoedig te gaan updaten naar versie 11, hetgeen overigens inderdaad wel veiliger en vooral ook weer sneller is. Overigens, bij Windows is het altijd aan te bevelen om de update op automatisch te zetten, zodat je niet kunt vergeten de updates te downloaden. Het gaat dan immers automatsiche, en zo wordt ook IE 11 automatisch op je computer of laptop geplaatst.

Dit is ook de reden waarom Microsoft de oudere versies niet langer zal ondersteunen, wat natuurlijk niet zal betekenen dat deze het niet meer doen. Alleen wordt het gebruik van de oudere versies afgeraden in verband met mogelijke lekken in de software, die dus niet meer gerepareerd zullen worden, hetgeen het gebruik minder veilig maakt door virussen en dergelijke.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op