Blog

HBO stopt

29 september 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Helaas deze keer geen goed nieuws. Maar nieuws waar ik toch ook wel een traantje om heb moeten wegpinken. HBO stopt met haar uitzendingen in Nederland.

Voor die mensen die nog niet vaak naar deze zender kijken, HBO is de zender die de razend populaire Games of Thrones op de buis bracht. En juist dat is toch wel een hele vervelende mededeling geweest voor veel liefhebbers. Want iedereen wacht op het allerlaatste seizoen, en bijna niemand kan wachten.

Want dat wordt het seizoen dat alles op zijn plek gaat vallen, waar eindelijk antwoord komt op zoveel vragen.

Maar Nederlanders blijven van deze antwoorden verstoken, want vanaf 1 januari stopt HBO met uitzenden, en dus…..

Nee, gelukkig zijn de eerste oplossingen al gevonden. Ziggo heeft namelijk al een afspraak gemaakt met HBO, en gaat vanaf 1 januari de series van HBO uitzenden op één van haar eigen kanalen. Sterker nog, volgens de eerste berichten komt de content van HBO exclusief op de buis via Ziggo.

Dus abonnees van Ziggo kunnen gerust weer ademhalen.

Dit is natuurlijk wel weer het zoveelste wapenfeit in de zeer zware concurrentiestrijd met een andere provider, KPN.

De laatst tijd, door de vele ontwikkelingen, zijn veel Nederlanders aan het twijfelen geslagen over bij wie ze nu het beste een Alles in 1 pakket kunnen afsluiten, want beide providers beginnen steeds meer exclusieve content te bieden, en als je beide, al dan niet gedeeltelijk, wilt kunnen kijken, dan heb je dus vandaag de dag een klein probleempje.

Tenzij je natuurlijk bij beide providers een abonnement durft af te sluiten, wat weliswaar in totaal gezien duurder is, maar zo ben je wel verzekerd van al dat moois dat beide providers kunnen bieden.

In ieder geval blijkt KPN in gesprek te zijn met HBO, en dat komt omdat veel abonnementen van KPN ook HBO als zender hebben. Waar dus een oplossing voor gevonden moet worden.

KPN zal ongetwijfeld een constructie in gedachten hebben waardoor de series van HBO toch te kijken zullen zijn, alhoewel welke, natuurlijk nog niet bekend is.

Als je dus zeker wilt zijn dat je begin volgend jaar Games of Thrones kunt kijken, is op dit moment dus de beste keuze, om toch maar weer naar Ziggo over te stappen.

Want laten we eerlijk zijn, niemand wil de ontknoping missen, en iedereen wil weten hoe het afloopt met John Snow, de drakenmoeder Daenerys Targaryen, en alle andere hoofd, en nevenrol spelers.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op