Blog

Gebruik Glasvezel stijgt verder

29 oktober 2015 / Algemeen / Door Anthonie

De diensten die de verschillende providers aanbieden via het supersnelle glasvezel, vinden steeds gretiger aftrek bij de consument. Dat laten de cijfers van KPN zien. KPN-dochter Reggefiber beheert meer dan tachtig procent van de glasvezelnetwerken in Nederland, en in het derde kwartaal steeg het aantal glasvezelaansluitingen met een abonnement van KPN, of via een dochter van het bedrijf, met maar liefst 35.000 nieuwe abonnementen, tot een total van 682.000.

In vergelijking met een jaar geleden kwamen er in totaal 145.000 nieuwe aansluitingen bij. En dat begint toch wel een behoorlijk groot aantal consumenten te worden, die gebruik maken van onder andere internet via een snelle verbindingen als glasvezel.

Natuurlijk groeit niet alleen bij KPN het aantal glasvezelabonnementen, maar ook bij alle andere providers die glasvezeldiensten aanbieden, zoals bijvoorbeeld Ziggo. Reggefiber heeft inmiddels ruim 2,1 miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op een glasvezelnetwerk.

Waarom een glasvezelabonnement nemen?

Natuurlijk zijn er nog veel huishoudens die nog geen aansluiting op een glasvezelnetwerk hebben, en waarom zou je eigenlijk ook. Het is immers een forse investering, terwijl glasvezel nauwelijks sneller is dan de huidige verbinding. Bovendien surfen de meeste mensen alleen maar, en bijna niemand kijkt naar livestreams, of wil naar muziek luisteren via de vaste internetverbinding. Het zou weggegooid geld zijn.

Dit klint erg raar, en klopt natuurlijk ook niet, maar de meeste Nederlandse consumenten die nog geen glasvezel hebben, denken er wel zo over. En dat terwijl precies het tegenovergestelde waar is.

Want het kost uiteindelijk slechts een erg gering bedrag meer in de maand, het is veel sneller, en terwijl de meeste consumenten nog via een langzame verbindingen muziek luisteren of streams bekijken, want bijna iedereen doet dat natuurlijk, die regelmatig stil blijft staan, wordt dat met glasvezel een verademing, en nog fijner als naar de televisie kijken.

Want met glasvezel gaat de wereld voor je open als je graag op youtube naar filmpjes of clips kijkt, als je graag televisie, series of films kijkt via PC , tablet, laptop of smartphone. Met een glasvezelverbinding kan je eindelijk surfen zonder grenzen.

De prijs, want dan praten we, afhankelijk van de snelheid van glasvezel, over hooguit een paar tientjes, is dusdanig laag, dat het de moeite en de geringe maandelijkse betaling meer dan waard zijn.

Heb jij nog geen glasvezel? Vergelijk dan snel de mogelijkheden die ook op jouw adres mogelijk zijn.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op