Blog

DNSsec-beveiliging voor veilige bewegwijzering op bijna 2,5m websites

10 februari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

DNSsec voegt een belangrijke beveiligingslaag toe aan het Domain Name System (DNS), de bewegwijzering van het internet. Uit onderzoek van Allesineenpakketten.nl blijkt dat steeds meer websites kiezen voor deze vorm van beveiliging. DNSsec helpt een aantal belangrijke kwetsbaarheden in het Domain Name System te verhelpen en maakt websites daarmee minder gevoelig voor aanvallen van buitenaf.

Uit onderzoek van https://allesineenpakketten.nl blijkt dat steeds meer websites beter nadenken over hun beveiliging. Er blijkt dat vooral de toepassing van DNSsec-beveiliging de laatste tijd sterk toeneemt. Inmiddels gaat het om bijna 2,5 miljoen domeinnamen die hier gebruik van maken. Specialisten juichen de ontwikkeling toe, die ertoe leidt dat consumenten op een meer veilige wijze gebruik kunnen maken van het internet.

DNSsec-beveiliging

Websites hebben sinds 15 mei 2012 de mogelijkheid hun .nl-domein te voorzien van DNSsec beveiliging. Het gaat om een extra beschermingslaag bovenop het DNS-protocol voor de bewegwijzering op internet. Bij de start fungeerden negen registrars als launching partner, inmiddels is het haast overal mogelijk een DNSsec-beveiliging af te nemen. De beveiliging voegt een digitale handtekening toe aan de name-server adres-informatie, om de integriteit daarvan beter te beveiligen. De keten van vertrouwen die ontstaat helpt websites aanvallen van buitenaf beter te weerstaan, zodat gebruikers kunnen rekenen op de presentatie en informatie zoals de website die bedoeld had.

Toename van het aantal DNSsec-domeinen

Het aantal DNSsec-domeinen is sinds mei 2012 sterk toegenomen. Inmiddels hebben bijna 2,5 miljoen domeinen een DNSsec-beveiliging, een aantal dat nog iedere dag toeneemt. Uit onderzoek van Allesineenpakketten.nl blijkt dat het zowel de bekende en grote landelijke websites als de websites van diverse MKB-bedrijven zijn die er daarmee voor zorgen dat ze een maximale integriteit kunnen bieden.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op