Blog

4 redenen waarom een alles in een pakket niet de juiste netwerkoplossing is voor je bedrijf

18 april 2023 / Partnerblog / Door Anthonie

Als bedrijf is het belangrijk om verbonden te blijven met zowel je partners als klanten. Er bestaan meerdere oplossingen hiervoor, maar vaak wordt er gekozen voor een alles in een pakket. Echter is dit meestal niet de juiste oplossing voor je bedrijf. In deze blog leggen we je aan de hand van 4 verschillende redenen uit waarom dit het geval is.

Geen optimale prestaties

In de eerste plaats zul je geen optimale prestaties kunnen verwachten van een alles in een pakket. Dit komt doordat meestal alles in 1 apparaat zit. Hierdoor zal bijvoorbeeld zakelijk glasvezel geen optie zijn. Ook kan je dit in andere dingen terugzien, zoals een halve seconde vertraging bij een telefoongesprek. Doordat de prestaties niet optimaal zijn, kan dit economische schade aanrichten voor op de lange termijn. Daarom is het slimmer om juist voor een netwerkoplossing te kiezen die wel optimale prestaties op het oog heeft, zoals netwerkoplossingen van Signetbreedband. Hierdoor weet je zeker dat dit aspect van je connectiviteit goed is geregeld. 

Geen gepersonaliseerde oplossing

Ten tweede is vaak de flexibiliteit van een alles in een pakket te beperkt. Een gepersonaliseerde oplossing zorgt ervoor dat je precies krijgt wat je nodig hebt, of dit nu extra technologie is, meer bandbreedte of software. Met een alles in een pakket is dit vaak niet mogelijk, en moet je je beperken tot wat er aangeboden wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de verbinding lager is dan je had verwacht.

Indien er 1 ding fout gaat, moet alles vervangen worden

Verder is het zo dat als er iets fout gaat, je dan ook alles moet vervangen. Als er bijvoorbeeld een kabel of apparaat defect is, zul je alle onderdelen moeten vervangen. Dit kan heel wat tijd en geld kosten. Als je echter voor aparte oplossingen kiest, kan je het stuk dat defect is vervangen zonder al te veel schade aan de rest van het netwerk. Op deze manier kan je de kosten beperken en is het probleem sneller opgelost.

Onnodig duur

Tot slot is een alles in een pakket vaak onnodig duur. Doordat het meestal niet de juiste oplossing voor je bedrijf is, kan het economisch schade toebrengen. Bovendien worden er vaak extra kosten in rekening gebracht, zoals installatiekosten en onderhoudskosten.

Een alles in een pakket kan dus zeker handig zijn voor je thuisnetwerk, maar als bedrijf is het veel beter om een meer gepersonaliseerd netwerk te kiezen met persoonlijke oplossingen. Hierdoor weet je zeker dat je optimale prestaties hebt, een flexibele en betrouwbare verbinding én voorkom je onnodig hoge kosten. Hopelijk besef je als bedrijf nu beter dat je naar andere opties kan kijken.